onsdag 4 februari 2009

Recept: Matmuffins

Enligt önskemål från Raisa kommer här recept på matmuffins.
Muffinsarna är perfekta att göra som "ta-med-till-knytis"-mat, vilket jag också brukar göra. Receptet kommer ursprungligen från Den stora vegetariska kokboken och heter där paprika- och majsbullar, men jag har gjort om det en hel del. Till exempel har jag bytt ut 2,5 dl polenta mot vanligt mjöl och uteslutit 1 msk socker. Men principen är densamma och goda blir de!

Du behöver:
5 dl valfritt mjöl (men helst övervägande vetemjöl för fluffets skull)
1 krm salt
1 msk bakpulver
1,75 dl valfri mjölk (dock ej sötad sojamjölk, det blir funky)
1 ägg (kan med fördel uteslutas)
0,5 dl matolja

Förslag på fyllning (men det mesta som du har hemma går bra): 20 hackade oliver, 1 hackad tomat, 2-3 klyftor pressad vitlök, 1 liten hackad lök, några stänk tabasco eller hackad chili, örtkryddor.

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Pensla en tolvhåls muffinsform med olja eller smör.
Blanda mjöl, salt, bakpulver och kryddor i en bunke.
Tillsätt hackade grönskar, mjölk och olja och blanda ihop hastigt. Smeten ska vara klumpig.
Häll smeten i formarna och grädda i 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar