onsdag 4 februari 2009

Recept: De perfekta tofubiffarna

Låt inte bilden avskräcka er, det här ÄR världens godaste och mest perfekta biffar!
(Apropå bilder måste jag verkligen lära mig att ta bättre matbilder, tycker att allt ser äckligt ut. Tips på vinklar, bakgrunder och matbloggar med fina bilder mottages varmt!)

Receptet kommer från bloggen Vegankrubb, men är lite modifierat. Till exempel har jag hälften så mycket mjöl i. Och snåla inte med kryddorna nu för tofu smakar inget i sig själv och behöver därför rejält med hjälp.

Du behöver till fyra stora portioner:
500 g fast tofu (med fördel 13-kronors-tofun)
1,5 - 2 dl mjöl
1 hackad tomat
1 hackad grön paprika
1 hackad liten lök
2 klyftor hackad vitlök
En halv mortlad buljongtärning eller motsvarande buljongpulver
Malen svartpeppar
Rejält med örtkryddor
Chili, tabascosås eller annan stark krydda

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Mosa tofun med händerna i en bunke. Det ska vara lite klumpigt.
Ha i de hackade grönsakerna, kryddor, buljong och blanda.
Häll sist i mjölet och blanda tills det inte är några mjölklumpar kvar.
Forma smeten till snusdosestora biffar och stek på medelvärme till de har fått fin färg.
Lägg dem i en form och baka dem klara i ugn i cirka tio minuter.

Servera med klyftpotatis och kall sås. Här ovan har vi gjort en sås på havregrädde, pressad citron, salt, peppar, lite ketchup, lite stark sås och allroundkrydda.

Gott!

2 kommentarer:

  1. http://www.kopandafoods.com/ & http://tofufortwo.net/ har fina matbilder!

    SvaraRadera
  2. Ahaa. Det handlar uppenbarligen om uppläggning, tallrik/skål, underlag, ljuset och allmänt - maten.
    Tack för tips!

    SvaraRadera