
Hon hade tydligen slängt ihop bullar ikväll, och inte vilka bullar som helst utan kardemummabullar med mandelmassa. Det lät sjukt gott!
Såhär skriver hon:
Du behöver:
1 pkt jäst
5 dl havremjölk
1,25 dl rapsolja/matolja
1,5 dl socker
0,75 tsk salt
ca 10 dl vetemjöl
Till fyllningen:
veganskt margarin (rumsvarmt)
500 g mandelmassa
ca 1 msk malen kardemumma
Pärlsocker till garnering
Gör såhär:
Smula jästen i en bunke. Värm havredryck och olja till 37 grader. Häll över lite av vätskan över jästen och blanda till jästen har lösts upp.
Blanda sedan i resten av vätskan. Tillsätt socker och salt. Blanda sedan i
mjölet. Låt degen jäsa i 30 min.
Riv mandelmassan grovt, blanda sedan ihop med margarin och kardemumma.
Kavla ut degen, bred på madelmasseblandningen och rulla ihop till bullar på valfritt sätt. Låt jäsa i ytterligare 30 min. Pensla med havredryck, strö över pärlsocker och grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 7 min.
VOLIÀ - Supergoda bullar är klara!
Kram och ja, ni får smaka nån gång framöver. Frysen är full.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar