tisdag 10 februari 2009

Recept: Kardemummabullar med mandelmassa

Jag frågade om Henrik läst inlägget om Taj Rasoi och han gnällde att "nej, det var för långt". Lite magstarkt att komma från en paltkoma som till dags dato har bidragit med noll (0) inlägg.

Anyhoo, här ska pratas mat. Helene undrade om man kunde gästblogga på Paltkoman och när man har så här fantastiska bidrag är det klart att man får det.

Hon hade tydligen slängt ihop bullar ikväll, och inte vilka bullar som helst utan kardemummabullar med mandelmassa. Det lät sjukt gott!
Såhär skriver hon:

Du behöver:
1 pkt jäst
5 dl havremjölk
1,25 dl rapsolja/matolja
1,5 dl socker
0,75 tsk salt
ca 10 dl vetemjöl

Till fyllningen:
veganskt margarin (rumsvarmt)
500 g mandelmassa
ca 1 msk malen kardemumma

Pärlsocker till garnering

Gör såhär:
Smula jästen i en bunke. Värm havredryck och olja till 37 grader. Häll över lite av vätskan över jästen och blanda till jästen har lösts upp.
Blanda sedan i resten av vätskan. Tillsätt socker och salt. Blanda sedan i
mjölet. Låt degen jäsa i 30 min.

Riv mandelmassan grovt, blanda sedan ihop med margarin och kardemumma.

Kavla ut degen, bred på madelmasseblandningen och rulla ihop till bullar på valfritt sätt. Låt jäsa i ytterligare 30 min. Pensla med havredryck, strö över pärlsocker och grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 7 min.

VOLIÀ - Supergoda bullar är klara!

Kram och ja, ni får smaka nån gång framöver. Frysen är full.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar