tisdag 28 april 2009

Hagabion

Jag insåg i samma stund jag publicerade sushi-inlägget att jag alltid ger ut en 7a i betyg. Jag har hamnat i fällan som presenterade sig under vår paltkoman-nyc-tour. Där fick allt istället en fyra, för det KUNDE ju finnas något godare runt nästa hörn. Problematiken uppstod mycket på grund av en nitisk färgkännare som vägrade rucka på sin betygsskala och dess uppbyggnad.
Men, nu är det nya tider och min alldeles egna skala har hela 10 steg.

På min födelsedag släpade min syster och denna man mig till Hagabion för att äta lunchbuffe. En annan dag tänker jag skriva en uppsats på två internet om hur mycket jag älskar hagabion och dess buffe. Men den dagen är inte idag.

Hagabionchefen berättade för oss att hon höll på att fasa ut ciabatan ur systemet för att ersätta helt med surdegsbrödet och tipsade oss att testa den. Då hagabionchefen gör väldigt få fel i mina ögon litade jag så klart på henne till fullo. Surdegsmacka med bönröra. Låter kanske inte så lockande men vem bryr sig om ord. Den serverades med en delikat röra och två såser. Bland annat den klassiska gula.

Varför snöade jag in på det här då, när jag egentligen skulle skriva om betygsystem? Jo, betyget för hagabions surdegsmacka = 10/10. Hands down! Epic win!

Livsläxa #1: Ät mackan. Duh.

Livsläxa #2: Uttrycket Epic win beskrivs så här: "A win so great, so awesome that it is EPIC. May also be used to describe something very nice and enjoyed."

Livsläxa #3: Google-image:a INTE Epic win. Mina ögon dog lite av någon bild på första sidan. Och då såg jag ändå inte helt vad den föreställde, men jag vet att jag inte vill veta/se mer.

3 kommentarer:

  1. Den där surdegsmackan alltså. Jag provade den i söndags. Och Raisa också. Vi blev dock båda rätt förvirrade som jag minns det. Jag åt en tredje del av mackan i tron att det va ciabatta. Brödet va "vitt" och segt precis som en klassisk ciabatta. Men sen kom vi fram till att nej, det va ju surdegsbröd jag hade beställt. Uppskattade de resterade 2/3 av mackan ännu mer :)

    Och Raisa rynkade tvivelaktigt på näsan med misstankar om att bönröran va ickevegansk oströra och vågade inte riktigt ta första tuggan. Men jo. Röran är gjord av bönor och smakar fantastiskt!

    Trots denna förvirring håller jag med dig - helt klart en macka värd toppbetyg! Har dock gjort en notering om att be om att få mindre dressing på mackan nästa gång. De va lite väl generösa med den.

    SvaraRadera
  2. Ååå jag är som ett barn, ordet INTE försvinner och istället tar jag det som en uppmaning på vad man ska göra... det ångrar jag nu.

    SvaraRadera