Till det här receptet har jag inte heller någon bild, men hoppas att ni vågar er på att testa detta ändå.
Henrik och jag åt det här första gången på en restaurang på Gröna Lund. Kocken improviserade fram en veganrätt och tog antagligen vad hen hade hemma. Tyvärr var det rejält överdoserat på dijonsenap vilket gjorde att rätten var nästintill oätlig.
Men. Vi såg rättens potential och testade att göra det hemma med betydlig bättre resultat. Receptet räcker till två personer som tillbehör istället för sallad.
Du behöver:
1 fänkål
några tsk stark och söt senap
lite salt
ströbröd
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela fänkålen i 5-6 bitar som hänger ihop i "stocken".
Koka dem fem minuter eller tills de är mjuka men med spänst.
Lägg fänkålsbitarna på en plåt och bred på senap lite mellan bladen och ovanpå. Strö över stöbröd och gratinera i ugn till de har fått färg (10-15 min).
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar